Appartementsgebouwen ontworpen door Vaerwyck-Suys

Tekst van Appartementsgebouwen ontworpen door Vaerwyck-Suys (https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/26802)

Blok van vijf flats met vier bouwlagen en geconcipieerd als een geheel onder plat dak. Volgens opschrift gevelsteen links naar ontwerp van architect Vaerwyck-Suys en volgens kadastergegevens daterend van 1928. Symmetrisch opgebouwde gevel in zakelijke baksteenarchitectuur met gedeeltelijk bepleisterde bovenste verdieping. Verticaliserende bovenverdieping met in spaarvelden of in uitspringende muurdammen gevatte muuropeningen. Borstweringen met decoratieve baksteenvulling (overhoekse baksteenlijsten en rechte muizentanden). Gevelaflijning door middel van geprofileerde cordonband en attiek met postamenten.

• Kadasterarchief Oost-Vlaanderen, mutatieschetsen Gent, afdeling XIX (Sint-Amandsberg), 1928/53.

Bron: BOGAERT C., LANCLUS K. & VERBEECK M. 1982: Inventaris van het cultuurbezit in Belgiƫ, Architectuur, Stad Gent, Fusiegemeenten, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 4nd, Brussel - Gent.
Auteurs:  Verbeeck, Mieke