Hofstede In Sint-Anthone

Voormalige herberg "In Sint-Anthone", voor het eerst vermeld in 1575 als hofstede, in de 17de eeuw zetelde de vierschaar in dit gebouw, toen ook reeds zogenaamd Sint-Anthone. Hoekhuisje van één bouwlaag onder zadeldak met dakkapel, in kern opklimmend tot eind 17de - begin 18de eeuw, aangepast begin 19de eeuw en thans gereconstrueerd. Verankerde bak- en zandsteenbouw van vier traveeën. Sokkel van Balegemse zandsteenblokken. Rechthoekige vensters, voormalige kruiskozijnen (ontlastingsbogen) met zandstenen negblokken. Hoekpenant versterkt met zandsteen. Zijgevel van twee traveeën.

Voor de restauratie: behouden interieur met oude eiken balken, een laatgotische schouw, overwelfde kelder en opkamer.

Auteurs:  Lanclus, Kathleen