Fraaie hoeve uit het derde kwart van de 18de eeuw. Boerenhuis (ten noorden) met witgeschilderde gevels op gepikte plint. Breedhuis van vijf traveeën en één bouwlaag onder zadeldak, in de dakpannen gedateerd 1771. Grote rechthoekige, beluikte vensters met bewaarde houten roedeverdeling. Klein korfboogdeurtje. Op de uiterst links penant sporen van een identieke, gedichte muuropening. Overstekend dekschild ondersteund door uitgesneden modillons. Zijpuntgevels met muurvlechtingen, verankerd en voorzien van korfboogvormige laadvensters. Flankerende aanbouwsels onder lessenaarsdak versterkt met lisenen, links aanbouwsel met aardappelkelder van 1931. Aan achtergevel laag doorlopend dekschild.

Grote dwarsschuur (ten westen), vermoedelijk uit de 18de eeuw, met centrale in het dak verhoogde doorrit, eveneens vergroot in 1931.

Binnenin bewaarde eiken zoldering en steekboogdeur in bepleisterde barokke omlijsting op neuten en imposten en met kroonlijst.

• Kadasterarchief Oost-Vlaanderen, mutatieschetsen Gent, afdeling XXVII (Drongen), 1931/71.

Bron: BOGAERT C., LANCLUS K. & VERBEECK M. 1982: Inventaris van het cultuurbezit in Belgiƫ, Architectuur, Stad Gent, Fusiegemeenten, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 4nd, Brussel - Gent.
Auteurs:  Lanclus, Kathleen