Tuinwijk Ganzenkoor

Sociale woonwijk, bestaande uit gekoppelde eengezinswoningen met voortuintjes, ingeplant rondom een T-vormig pleintje, waarvoor bouwaanvraag naar ontwerp van de gemeentelijke bouwmeester J. De Roeck van 1923; het gaat om een realisatie van 34 woningen door de Maatschappij van Volkswoningen van Duffel, een coöperatieve vennootschap, ontstaan in het kader van de woningnood na de Eerste Wereldoorlog.

Baksteenbouw met lijst- of puntgevels van twee traveeën en één bouwlaag onder respectievelijk mansarde- (nok parallel aan de straat) of zadeldaken (nok loodrecht op de straat); rechthoekige muuropeningen.

• Technische Dienst Duffel, 9.4.3.1., Bouwaanvraag nummer 159.
  • BELMANS R. 1985: Duffel nu, 1900-1985, Duffel, 99.