Flatgebouw

Flatgebouw van vijf bouwlagen met plat dak, gedateerd 1909 door middel van ronde, bolle gevelsteen op begane grond omringd door appel- en bladerkrans met strik, samengesteld uit verschillende reliëftegels. Lijstgevel opgetrokken uit gele baksteen en geprefabriceerde oranjekleurige geglazuurde tegels, naar ontwerp van volgens opschrift "Van Herrewege De Wilde Architectes et Constructeurs The Leeds Fireclay Co Ltd Leeds". Begane grond met twee rondboogdeuren en twee gedrukte korfboogvormige vensters, bekleed met oranjekleurige tegels. Bovenverdieping van gele baksteen verticaal gemarkeerd door twee, over drie bouwlagen doorlopende loggia's met oranjekleurige negblokken, geprofileerde doorlopende rechtstanden; onderdorpel der vensters telkens voorzien van tegel met geul voor afwatering. Hoogste verdieping met acht kleine rechthoekige vensters. Daklijst met kwartrond profiel.

Bron: BOGAERT C., LANCLUS K. & VERBEECK M. met medewerking van LINTERS A. & DAMBRE-VAN TYGHEM F. 1976: Inventaris van het cultuurbezit in Belgiƫ, Architectuur, Stad Gent, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 4na, Brussel - Gent.
Auteurs:  Verbeeck, Mieke