Hoekhuis met trapgevel

Hoekhuis met de Onze-Lieve-Vrouwstraat (heden Karmelietenstraat), met twee bouwlagen en drie traveeën brede voorgevel met trapgevel (7 trappen + topstuk, links opgevuld) onder zadeldak (Vlaamse pannen) opklimmend tot de 16de eeuw. Traditionele bak- en zandsteenbouw. Begane grond met gewijzigde rechthoekige vensters met gerestaureerde zandstenen hoekblokken; links rechthoekige deur met tussendorpel en bovenlicht met middenstijl. Overkragende bovenverdieping op drie korfbogen met consoles; door waterlijsten afgelijnde bovenvensters met behouden negblokken doch eveneens houten kozijnen; behouden bolkozijn in de geveltop. Verticaal afgelijnde bovenverdieping en afgekante hoek op de begane grond.

Drie traveeën brede zijgevel, eveneens overkragende bovenverdieping op gelijkaardige bogen. Sporen van een rechthoekig venster met zandstenen hoekblokken op de bovenverdieping. Links naast hoek, vernieuwde rondboogvormige nis met Onze-Lieve-Vrouwbeeldje. 17de-eeuwse aanbouw van twee traveeën.

Auteurs:  Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen; Verbeeck, Mieke