Hoekhuis

Hoekhuis met zijgevel langs de Ketelvest, daterend uit de jaren 1930, opgetrokken uit platte gele baksteen met streng gelijnde geometrische volumewerking, aansluitend bij de nieuwe zakelijkheid. Interpenetratie van ver- en uitspringende bouwvolumes met overhoeks geplaatste bovenverdieping in de zijgevel om als het ware de vorm van het pand te benadrukken en verschillende lichtinvallen te bekomen; rechthoekige muuropeningen met metalen ramen.

Begane grond met winkelpui.

Bron: BOGAERT C., LANCLUS K. & VERBEECK M. met medewerking van LINTERS A. & DAMBRE-VAN TYGHEM F. 1976: Inventaris van het cultuurbezit in Belgiƫ, Architectuur, Stad Gent, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 4na, Brussel - Gent.
Auteurs:  Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen; Verbeeck, Mieke