Diephuis van vier traveeën en drie bouwlagen onder schilddak (pannen), met bepleisterde en witgeschilderde lijstgevel uit de 19de eeuw, doch oudere kern aangegeven door de muurankers op eerste en tweede bouwlaag en de afgekante hoek. Rechthoekige bovenvenster met doorgetrokken onderdorpels. Eenvoudig hoofdgestel met kroonlijst op klossen. Gewijzigde begane grond met twee 20ste-eeuwse winkelpuien.

De twee brede stroken opgaand metselwerk van Doornikse kalksteen in de rechterzijgevel (Koutersteeg) zouden resten zijn van het verdwenen Malreronsteen (13de eeuw?), eveneens daarvan bewaarde romaanse overwelfde kelder op zuilen met knopkapiteel.

Auteurs:  Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen; Verbeeck, Mieke