Huis met achterhuis

Diephuis van vier traveeën, drie bouwlagen onder een schilddak; voorgevelordonnantie van het tweede kwart van de 19de eeuw. Lijstgevel met imitatiebanden onder de versierde puilijst. Op de verdieping geprofileerde vensteromlijstingen op imposten, deze van de tweede bouwlaag rusten op gekoppelde pilastertjes. Versierde onderdorpels verbonden door cordon. Rechthoekige deur met bovenlicht. Klassieke gevelbeëindiging met gelede architraaf, panelen op fries en kroonlijst op klossen. Achterhuis van twee bouwlaag met afgewolfd pannendak daterend uit de 16de eeuw. Voorzien van een bepleisterde trapgevel (5 trappen + topstuk) van twee traveeën.

Bron: BOGAERT C., LANCLUS K. & VERBEECK M. met medewerking van LINTERS A. & DAMBRE-VAN TYGHEM F. 1976: Inventaris van het cultuurbezit in Belgiƫ, Architectuur, Stad Gent, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 4na, Brussel - Gent.
Auteurs:  Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen; Verbeeck, Mieke