Enkelhuis

Art-nouveaugetint enkelhuis van drie traveeën en drie bouwlagen met mansardedak, uit het eerste kwart van de 20e eeuw. Gele bakstenen lijstgevel met hardstenen kelderverdieping. Gewone indeling met schouderboogvormige vensters en bovenlicht van deur op verhoogde begane grond, versierd met fries en panelen van gekleurde faïencetegels met bloemmotieven. Verschillend gevelritme op de bovenverdieping met centrale loggia en bekronend balkon met drielicht gevat tussen brede vlakke hoekpilasters met versierde basis en kapiteel. Onderbroken kroonlijst met klossen en consoles.

Auteurs:  Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen; Verbeeck, Mieke