Heilig Kruiskapel

Tekst van Heilig Kruiskapel met lindes (https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/24137)

Gelegen aan de hoek met Potterijstraat. In 1927 heropgebouwde zogenaamde "H. Kruiskapel", beschaduwd door knotlinden. Rechthoekig gebouwtje onder leien zadeldak. Rode baksteenbouw op met schijnvoegen gecementeerde plint. Puntgevel met aandak; haaks op elkaar gestelde steunberen. Rondboogdeur en ijzeren hek.

Interieur: tongewelf; groot kruisbeeld en beeld Onze-Lieve-Vrouw van Lourdes, rechts plakkaat met namen van de tijdens de Eerste Wereldoorlog gesneuvelde Slijpsnaren.

• BEERLAND F., CASTELEIN L., De geschiedenis van Slypskapelle, Dadizele, 1979.

Bron: DE GUNSCH A., METDEPENNINGHEN C., TANSENS A. & VANNESTE P. 1999: Inventaris van het cultuurbezit in Belgiƫ, Architectuur, Provincie West-Vlaanderen, Arrondissement Roeselare, Kanton Roeselare, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 17n1, Brussel - Turnhout.
Auteurs:  De Gunsch, Ann; Metdepenninghen, Catheline; Tansens, Annick; Vanneste, Pol