Herenhuis van het Theresianenklooster

Tekst van Theresianenklooster: Huis Moyersoen en Huis Van Molle (https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/234)

Voorheen eigendom van het Theresianenklooster, verkocht in 1786. Gebouw van drie verdiepingen onder zadeldak. Bepleisterde en witgeschilderde vlakke lijstgevel op arduinen plint (18de tot 19de eeuw). Rechthoekige vensters met geprofileerde lekdrempels. Geprofileerde deuromlijstingen op neuten met siersluitsteen en druiplijst; vleugeldeuren met bovenlicht. Gietijzeren balustrade boven de deurtravee van nummer 55. Bewaarde trap met laat-Lodewijk XV-inslag. Haakse aanbouw van twee bouwlagen onder afgesnuite bedaking (pannen), gebruikt als "pomphuis". Begane grond geritmeerd door segmentbogen op slanke pilasters; getoogde muuropeningen in de spaarvelden.

Auteurs:  d'Huyvetter, Clio; de Longie, Bea; Eeman, Michèle