Villa Sprookje

Merkwaardig voorbeeld van de zogenaamde pastiche-stijl, in 1956 door de bewoner, Armand Corthouts ontworpen en gebouwd. Gecementeerd bakstenen gebouw op vierkante plattegrond, opgevat als een pagode met drie geledingen. Het geheel wordt gemarkeerd door de grillige volumes en de kleurige cementdecoratie.

Bron: SCHLUSMANS F. met medewerking van GYSELINCK J., LINTERS A., WISSELS R., BUYLE M. & DE GRAEVE M.-C. 1981: Inventaris van het cultuurbezit in Belgiƫ, Architectuur, Provincie Limburg, Arrondissement Hasselt, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 6n2 (He-Z), Brussel - Gent.
Auteurs:  Schlusmans, Frieda