Classicistisch burgerhuis van 1767

Tekst van Classicistisch burgerhuis gedateerd 1767 (https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/23210)

Classicistisch breedhuis van het dubbelhuistype, vier traveeƫn en twee bouwlagen onder gebogen zadeldak (Vlaamse pannen). Ingekrast bouwopschrift in hartmotief A O/ 1767, in de sluitsteen der deur.

Bakstenen gebouw met gecementeerde voorgevel. Vlak omlijste, kalkstenen steekboogvensters met licht uitspringende sluitsteen, de twee linkse vensters der eerste bouwlaag zijn thans omgevormd tot een rechthoekig venster. Gelijkaardige deur met ongewoon zware, accoladevormige kalkstenen tussendorpel. Muurvlechtingen zichtbaar in de linker zijgevel. Vernieuwde gootlijst.

Auteurs:  Schlusmans, Frieda