Begijnenhuis gedateerd 1734

Tekst van Begijnenhuis, gedateerd 1734 (https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/23039)

Breedhuis, gelegen op de hoek van de straat; dubbelhuis van vier traveeƫn en twee bouwlagen onder zadeldak (Vlaamse pannen), op een gevelsteen boven de deur gedateerd W 1734, doch oudere kern, zichtbaar in de resten der houtbouw in de achtergevel. Witgekalkt bakstenen gebouw op een gecementeerde plint; gesmeed ijzeren muurankers. Op de benedenverdieping, kalkstenen bolkozijnen; houten kapelletje tegen de gevel. Aanbouwsel onder lessenaarsdak tegen de bendenverdieping der achtergevel; gedeeltelijk bewaarde houten timmer op de bovenverdieping; een houten kozijn en een gedicht houten bolkozijn. Zijgevels met aandak en vlechtingen; enkele kleine vensters onder houten latei.

Auteurs:  Schlusmans, Frieda