Station Leopoldsburg

Stationsgebouw, 1877- 1878. Breedhuis van vijf traveeën en twee bouwlagen onder schilddak (mechanische pannen) geflankeerd door twee bijgebouwen van één bouwlaag en resp. elf (links) en twee (rechts) traveeën, eveneens onder schilddak. Beschilderde bakstenen gebouwen. Rondboogvormige muuropeningen op de eerste bouwlaag, voorzien van onderling verbonden druiplijsten. Getoogde vensters met dezelfde afwerking op de bovenverdieping. Kroonlijst op houten consoles.

Afzonderlijk gelegen, een langgestrekt gebouw van één bouwlaag en vijftien traveeën onder zadeldak (mechanische pannen). Getoogde muuropeningen in dito verdiepte gevelvakken.

Auteurs:  Schlusmans, Frieda