Brouwerij De Ster

Brouwershuis van het dubbelhuistype, zes traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (mechanische pannen), uit het midden van de 19de eeuw. Bakstenen gebouw op een gecementeerde plint. Gecementeerde banden. Rechthoekige deur in een kalkstenen omlijsting met latei als bij de vensters. Gelijkaardige achtergevel, doch verhoogde begane grond; de deur is voorzien van een dubbele steektrap. Zijgevels met aandaken en vlechtingen.

Aanbouwsel van één travee en één bouwlaag tegen de linker zijgevel; getoogde poort in een kalkstenen omlijsting met sluitsteen, afgewerkt met een korte druiplijst.

Rechts, gelijkaardige poort, die toegang verleent tot een gekasseide binnenplaats met de industriële gebouwen.

Auteurs:  Schlusmans, Frieda