Hoeve losse bestanddelen

Tekst van Vakwerkhoeve met losse bestanddelen (https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/22448)

Hoeve uit de eerste helft van de 19de eeuw, met de open zijde van het erf aan de straatkant. Gebouwen in stijl- en regelwerk met witgekalkte lemen vullingen en gepikte timmer onder zadeldaken (Vlaamse pannen), gegroepeerd rondom het rechthoekig erf.

Ten noordwesten, woonhuis van vijf traveeën op een bakstenen stoel, verhoogd aan de voorgevel. Zes stijlen, regels boven de vensters en de deur, en twee tussenstijlschoren: in de derde travee tegen de derde ankerbalk en in de vierde travee tegen de vijfde ankerbalk. Een lage deur en twee aangepaste vensters. Asbestplaten beschieting tegen de linker zijgevel. Recent bakstenen aanbouwsel onder lessenaarsdak tegen de rechter zijgevel.

Ten zuidwesten, stal met hooizolder in een vrij hoog gebouw van drie traveeën op een bakstenen stoel. Een deur, een laadvenster en twee kleine venstertjes. Asbestplaten beschieting tegen de linker zijgevel. Recentere, bakstenen aanbouwsels tegen beide zijgevels.

Auteurs:  Schlusmans, Frieda