Hoeve losstaande bestanddelen en woonhuis

Tekst van Vakwerkhoeve met losse bestanddelen (https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/22442)

Hoeve met woonhuis van 1911 (naar verluidt), doch recentere bakstenen dienstgebouwen (zadeldaken met Vlaamse pannen).

Ten zuiden, hoog woonhuis van drie traveeƫn onder zadeldak (nok evenwijdig aan de straat, mechanische pannen). Stijl- en regelwerk met witgekalkte lemen vullingen op een gepikte bakstenen stoel. Zeven gepikte stijlen in de straatgevel; drie vensters tussen gepikte regels.

De erfzijdegevel gaat gedeeltelijk schuil achter de haakse stalvleugel. Asbestplaten beschieting tegen de zuidwestzijgevel.

Auteurs:  Schlusmans, Frieda