Langgestrekte hoeve

Hoeve, uit de 19de eeuw, met ordonnantie: woonhuis-stal; een beuk en drie eiken aan de ingang van het erf, tegen de linker zijgevel. Acht traveeƫn onder zadeldak (nok loodrecht op straat, Vlaamse pannen). Stijl- en regelwerk met witgekalkte lemen vullingen op een gepikte bakstenen stoel. Gepikte stijlen (negen), hoekstijlschoor (laatste travee) en tussenstijlschoren in de tweede travee tegen de tweede ankerbalk en in de zevende travee tegen de zevende ankerbalk. Twee vensters, waarvan een beluikt, een zolderluik en vier deuren. Pannen beschieting der linker zijgevel. Recente aanbouwsels onder lessenaarsdaken tegen beide zijgevels.

Bron: SCHLUSMANS F. met medewerking van GYSELINCK J., LINTERS A., WISSELS R., BUYLE M. & DE GRAEVE M.-C. 1981: Inventaris van het cultuurbezit in Belgiƫ, Architectuur, Provincie Limburg, Arrondissement Hasselt, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 6n2 (He-Z), Brussel - Gent.
Auteurs:  Schlusmans, Frieda