Semi-gesloten hoeve

Grote, semi-gesloten hoeve uit de 19de eeuw, gelegen aan de straat, doch door een haag ervan afgesloten; moestuin achter het woonhuis. Gebouwen in stijlen regelwerk met witgekalkte lemen en bakstenen vullingen onder zadeldaken (Vlaamse en mechanische pannen), gegroepeerd rondom een rechthoekig erf.

Ten zuidoosten, woonhuis van zes traveeën in overkalkt stijl- en regelwerk met lemen vullingen op een verhoogde bakstenen stoel. Twee beluikte vensters en een deur in de voorgevel. De achtergevel telt zes gepikte ankerbalken, en heeft kleinere vensters. Aanbouw onder lessenaarsdak tegen de rechterzijgevel. Versteende linkerzijgevel.

Ten noordwesten, stal (koestal en paardenstal) van zes traveeën; paardenstal van twee traveeën met deur en hooizolderluik; koestal van vier traveeën met deur en klein venster; verhoogde, gepikte, bakstenen stoel, de achtergevel heeft bakstenen vullingen. Ten zuidwesten, dwarsschuur van drie traveeën; bakstenen stoel en gepikte plint; een deur en een tot de dakrand reikende poort. Links, een garage onder lessenaarsdak; rechts, karrenhuis onder lessenaarsdak. Tegen de achtergevel, aangebouwde koestal van zeven traveeën onder lessenaarsdak; stijl- en regelwerk met bakstenen vullingen op een gecementeerde plint. Bakstenen bakhuis ten noordwesten, buiten het erf.

Auteurs:  Schlusmans, Frieda