Hoekhuis

Hoekhuis (Stoofstraat) van twee bouwlagen en drie traveeën onder afgesnuit zadeldak (nok parallel aan de straat, Vlaamse pannen), met uitzicht uit de 19de eeuw. Lijstgevel met vernieuwd parement op bepleisterde plint. Houten winkelpui. Rechthoekige bovenvensters met arduinen lekdrempels. Rechthoekige deur met bovenlicht in vlakke arduinen omlijsting. Aanbouw (in de Stoofstraat) van twee bouwlagen en twee traveeën onder zadeldak (nok parallel aan de straat, Vlaamse pannen) met sterke dakhelling, hetgeen wijst op een oudere kern (18de eeuw ?). Gecementeerde gevel. Rechthoekige vensters, beluikt op de benedenverdieping.

Auteurs:  d'Huyvetter, Clio; de Longie, Bea; Eeman, Michèle