Tekst van Vakwerkhoeve met losse bestanddelen (https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/21560)

Hoeve met losstaande bestanddelen, uit de 19de eeuw, met aanpassingen uit eind 19de-begin 20ste eeuw. Gebouwen onder zadeldaken, wat achteruit gelegen ten opzichte van de de straat, en gegroepeerd rondom een rechthoekig erf. Twee lindebomen voor het erf.

Ten westen, woonhuis met stal in het verlengde, onder mank zadeldak (nok parallel met de straat). Zes traveeën. Stijl- en regelwerk met witgekalkte lemen vullingen op gepikte plint met lage bakstenen stoel. Gepikte stijlen (tien) en tussenstijlschoren: in de derde travee tegen de derde ankerbalk en in de zesde travee tegen de zesde ankerbalk. Drie vensters waarvan twee beluikt en drie deuren; twee zolderluikjes.

Ten noorden, bergruimte op de plaats van de oorspronkelijke dwarsschuur en paardenstal. Ten zuiden, L-vormige bakstenen varkensstal van drie + één traveeën.

Auteurs:  Schlusmans, Frieda