Langgestrekte hoeve

Langgestrekte hoeve van zes traveeƫn onder zadeldak (nok parallel met de straat, Vlaamse pannen), uit de 19de eeuw. Straatkant afgezoomd met een haag. Ordonnantie: dwarsschuur-stal(?)-woonhuis. Stijlen regelwerk met lemen vullingen, overkalkte voorgevel (lichtblauw), gepikte timmer in de achtergevel (acht stijlen). Twee beluikte vensters en een deur. Dwarsschuur en stal gedeeltelijk versteend. Onbelangrijke recentere aanhorigheden.

Bron: SCHLUSMANS F. met medewerking van GYSELINCK J., LINTERS A., WISSELS R., BUYLE M. & DE GRAEVE M.-C. 1981: Inventaris van het cultuurbezit in Belgiƫ, Architectuur, Provincie Limburg, Arrondissement Hasselt, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 6n1 (A-Ha), Brussel - Gent.
Auteurs:  Schlusmans, Frieda