Langgestrekte hoeve (nok parallel met de straat) met ordonnantie: aangebouwde varkensstal-woonhuis-stalschuur, daterend uit de 19de eeuw. Zes traveeƫn onder zadeldak (Vlaamse pannen) en aangebouwde travee onder lessenaarsdak. Stijlen regelwerk met witgekalkte, lemen vullingen op gepikte plint met zeer lage bakstenen stoel. Gepikte stijlen (twaalf) en tussenstijlschoren: in de tweede travee tegen de derde ankerbalk en in de zesde travee tegen de zesde ankerbalk. Twee beluikte vensters en twee deuren. Drie deurtjes in de varkensstal, waarvan twee gekoppeld. Pannen beschieting der linkerzijgevel. Aan de achterzijde: elsen en knotwilgen.

Bron: SCHLUSMANS F. met medewerking van GYSELINCK J., LINTERS A., WISSELS R., BUYLE M. & DE GRAEVE M.-C. 1981: Inventaris van het cultuurbezit in Belgiƫ, Architectuur, Provincie Limburg, Arrondissement Hasselt, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 6n1 (A-Ha), Brussel - Gent.
Auteurs:  Schlusmans, Frieda