Rij burgerhuizen ontworpen door Jules De Cuyper

Tekst van Rij burgerhuizen ontworpen door Jules De Cuyper (https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/21259)

In zijn geheel ontworpen huizenrij van aanvankelijk bepleisterde enkelhuizen van twee traveeën en twee bouwlagen onder mansardedak (leien en pannen) naar ontwerp van Jules De Cuyper, 1911. Voorgevels geritmeerd door een smalle deurtravee uitlopend op een dakvenster onder gebogen kroonlijst en een brede venstertravee onder overkragende rechte kroonlijst. Kelderverdieping met imitatiebanden, afgelijnd door arduinen cordon. Deurtravee met korfboogdeur onder gebogen druiplijst en bovenvenster gevat in nis met bekronende druiplijst en onderaan afbuigend in twee watergeultjes. Dakvenster met halfrond drielicht. Verder gebogen vensters met lekdrempels en watergeultje. Nummer 11 en 17 recent voorzien van nieuw parement.

• Stadsarchief Gent, Bouwaanvragen particuliere woningen, G12, 1911/T/16.

Auteurs:  Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen; Verbeeck, Mieke