Redactie en drukkerij

Tekst van Redactie en drukkerij Dagblad Vooruit (https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/21177)

Redactie en drukkerij van "Dagblad Vooruit". Voorgevel van rood en zwart geglazuurde tegels, glas- en ijzerwerk, behorend tot de nieuwe zakelijkheid, volgens plintopschrift van 1930 en naar ontwerp van architect Fernand Brunfaut. Tweeledige lijstgevel: benedenverdieping gevormd door een open portiek met brede trap (4 traveeƫn); bovenverdieping bestaande uit zes verticaal doorlopende overhoekse vensters van ijzer en glas. Links hoger opgaande rechthoekige uitsprong bezet met zwart en rode geglazuurde tegels, tweemaal onderbroken en met opschrift "Dagblad Vooruit".

Auteurs:  Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen; Verbeeck, Mieke