Neogotisch rijhuis

Neogotisch rijhuis met vier traveeën, drie bouwlagen en zadeldak (leipannen), naar een ontwerp van architect J. Wijckaert, 1890 gedateerd op cartouche. Trapgevel van baksteen verwerkt met hardsteen voor sokkel, platte banden en boogstenen. Gevelindeling geïnspireerd op de Brugse gotische stijl. Benedenvensters en bovenvensters per travee gevat in spitsboognis. Geprofileerde arduinen sokkel met keldervensters. Rechthoekige vensters overspannen met ontlastingsbogen, voorzien van geprofileerde dagkanten. Hardstenen banden op de penanten. Getrapte geveltop met overhoekse pinakel.

• FREDERICQ P. 1891: Onze oude gebouwen, Gent.

Auteurs:  Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen; Verbeeck, Mieke