Herenhuis

Onderkelderd breedhuis met zes traveeën en drie bouwlagen, onder zadeldak, uit het vierde kwart van de 19de eeuw. Bepleisterde en witgeschilderde lijstgevel met enkelhuisopstand. Benedenverdieping op arduinen plint, muurdammen met afgevlakte bossage en afgelijnd door geprofileerde kordonband. Twee linker venstertraveeën vormen een licht uitspringend risaliet. Rechthoekige muuropeningen, tweede verdieping met geprofileerde vensteromlijstingen, bovenste vensters onder verspringende rechte lijst en voorzien van lekdrempelversiering. Houten kroonlijst op klossen.

Auteurs:  Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen; Verbeeck, Mieke