Burgerhuis naar ontwerp van Serafinus De Taeye

Tekst van Burgerhuis naar ontwerp van Serafinus De Taeye (https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/20764)

Art-nouveaugetint enkelhuis van twee traveeën en drie bouwlagen, van circa 1900. Lijstgevel van wit geglazuurde baksteen geritmeerd door talrijke donkere horizontale banden; gebruik van arduin voor de plint, brede horizontale banden, bovendorpelomlijstingen van deur en vensters. Brede en licht uitspringende rechter venstertravee met een deurvenster op de verhoogde begane grond afgesloten door een ijzeren leuning in art-nouveaustijl; trapezoïdale houten erker met dito leuning bekroond.

Auteurs:  Lanclus, Kathleen