Neoclassicistisch hoekhuis

Beeldbepalend hoekhuis met neoclassicistische inslag, van drie bouwlagen onder tentdak (leien), uit derde kwart 19de eeuw. Identieke bepleisterde voor- en zijgevel van drie traveeën met een licht uitspringende middentravee gemarkeerd door een deurvenster onder een gebogen fronton op consoles en voorzien van een balkon op rolwerkconsoles met balustrade tussen postamenten. Gevelgeleding door omlopende horizontale banden en cordons.

Omlijste rechthoekige vensters; op de tweede verdieping verrijkt met sluitsteen met festoenversiering, onder kroonlijst op consoles; bovendien verdiepte borstwering gevuld met balusters tussen postamenten. Rechteraanbouw van twee traveeën en twee bouwlagen; op benedenverdieping omlijste rechthoekige poort en venster, erboven een drielicht waarvan de gecanneleerde pilasters steunen op postamenten waartussen balusters voorkomen, het geheel wordt bekroond door een gebogen fronton met gestrekte uiteinden.

Auteurs:  Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen; Verbeeck, Mieke