Kapel Onze-Lieve-Vrouw van Bijstand

Tekst van Kapel Onze-Lieve-Vrouw van Bijstand (https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/2069)

Wegkapel gelegen nabij de grens met Bornem. Gebouwd in 1878 door toedoen van Isabella Teirlinck (zie inscriptie vloer). Beraapte rechthoekige kapel onder kunstleien zadeldak, schuin ingeplant ten opzichte van de straat. Frontongeveltje gemarkeerd door pilasters en eenvoudige rondboogdeur in vlakke beschilderde omlijsting. Gelijkaardige vensters in zijgevels.

Bron: DE SADELEER S., KENNES H., PLOMTEUX G. & STEYAERT R. 1995: Inventaris van het cultuurbezit in Belgiƫ, Architectuur, Provincie Antwerpen, Arrondissement Mechelen, Kanton Puurs, Klein-Brabant, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 13n3, Brussel - Turnhout.
Auteurs:  Kennes, Hilde