Kapel Onze-Lieve-Vrouw Troost in Nood

Tekst van Kapel Onze-Lieve-Vrouw Troost in Nood (https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/2056)

Kapel in neogotische stijl, opgericht rond de eeuwwisseling door de gezusters Muyshondt; circa 1988 door de gemeente hersteld.

Baksteenbouw met verwerking van natuursteen, op rechthoekige plattegrond onder tentdak (leien) met lager, vijfzijdig uitspringend koor en voorafgegaan door een ingangsportaal met puntgevel. Spitsbogige muuropeningen.

Interieur: bakstenen wanden met houten koepelgewelf.

• MOEYERSOMS F., Klein-Brabant mariaal oord, Heist-op-den-Berg, 1992, p. 44-45.

Bron: DE SADELEER S., KENNES H., PLOMTEUX G. & STEYAERT R. 1995: Inventaris van het cultuurbezit in Belgiƫ, Architectuur, Provincie Antwerpen, Arrondissement Mechelen, Kanton Puurs, Klein-Brabant, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 13n3, Brussel - Turnhout.
Auteurs:  Kennes, Hilde