Winkelhuis

Tekst van Ensemble winkelhuizen in neo-Vlaamserenaissance- en neoclassicistische stijl (https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/5596)

Gecementeerde lijstgevel, drie traveeën en vier bouwlagen onder plat dak. Geopend met rechthoekige vensters tussen verdiepte lisenen en voorzien van ijzeren leuningen, alles met art-deco-ornamenten van circa 1930. Gevelbeëindiging met gordijnimitatie. Vermoedelijk verbouwing van neoclassicistisch huis uit het vierde kwart van de 19de eeuw, zie ordonnantie van de aanpalende woning nummer 26. Recente pui.

Auteurs:  Plomteux, Greet; Steyaert, Rita; Manderyck, Madeleine