Rijhuis (11)

Tekst van Burger- en winkelhuis in neoclassicistische stijl (https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/5571)

Rijhuis van twee traveeƫn en drie bouwlagen, uit het derde kwart van de 19de eeuw. Bepleisterde en beschilderde lijstgevel gemarkeerd door lisenen, belijnd met schijnvoegen op tweede bouwlaag Eenvoudige kroonlijst boven versierd fries. Gekoppelde vensters geflankeerd door pilasters met kapitelen en opengewerkte balustrade op de tweede bouwlaag. Aansluitend smal balkon op voluten voor de rechthoekige vensters in geriemde omlijstingen met oren en sleutels op de derde verdieping. Houten winkelpui met arduinen sokkel en rechthoekige deuren in de zijtravee.

Auteurs:  Plomteux, Greet; Steyaert, Rita; Manderyck, Madeleine