Burgerhuis Villa Albert

Zogenaamd "Villa Albert" (confer opschrift). Eclectisch hoekgebouw naar ontwerp van Charles Deleu van 1912. Rode baksteenbouw met kleurig gebruik van gele bakstenen voor banden en geometrische motieven geïnspireerd op de volkskunst. De typerende erker met bekronend rond torentje en de pseudokantelen als gevelbeëindiging herinneren aan de middeleeuwse militaire architectuur. Daarentegen verwijzen erker, zijrisalieten, rechts met drielichten en links tussen hoeklisenen, en vooral de cartouche met de huisnaam naar de art-nouveaustijl.

• Stadsarchief Gent, Bouwaanvragen particuliere woningen, G12, 1912/J/2.

Auteurs:  Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen; Verbeeck, Mieke