Hoekhuis

Hoekhuis met de Hertstraat, daterend van 1859. Gevels van drie en vijf traveeën en drie en een halve bouwlaag onder afgewolfd zadeldak (pannen). Gevel van drie traveeën in de Hertstraat met schermgeveleffect. Horizontaal belijnde lijstgevel door imitatiebanden op begane grond en doorlopende lekdrempels. Bovenverdieping met steekboogvensters in geriemde omlijsting met oren. Rechthoekige vensters op begane grond en halve-verdieping. Zijgevel, Muinkkaai 34, van vijf traveeën. Lagere, blinde zijgevel in de Hertstraat.

• Stadsarchief Gent, Bouwaanvragen particuliere woningen, G12, 1859/9568.

Auteurs:  Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen; Verbeeck, Mieke