Bedrijfsgebouw en herenhuis Voortman

Industrieel gebouw met aanpalende herenwoning, zogenaamd "Huis Voortman". Vrij gewone bepleisterde straatgevels met rechthoekige muuropeningen uit de 19de eeuw, aanpassingen woonhuisgevel uit het eerste kwart van de 20ste eeuw met ronde muuropeningen, houten erker en drielicht. Vierhoekig uitgebouwd aan de tuinzijde met zeer fraaie empiregevel, gedeeltelijk zichtbaar vanuit het stadsparkje ernaast. Zijtraveeën van de uitbouw verlicht door middel van drielichten met blinde zijlichten, en bekroond met een van oculus voorzien fronton. Gevel van drie traveeën met op bel-etage Venetiaans drielicht en rondboogvormig drielicht met sfinxen als deelzuiltjes en rechthoekige zijtraveeën.

Auteurs:  Lanclus, Kathleen