Waterkasteeltje (Zarren - WOI)

Locatie

Gelegen op adres Spoorwegstraat nummer 3, net ten noorden van de spoorweg Diksmuide - Kortemark en net buiten de dorpskom.

Historische achtergrond

Woning opgetrokken rond en in een door de Duitsers gebouwde watertoren, die diende voor de stoomtreinen van het station van Zarren. Zarren was het eindstation voor Diksmuide en werd uitgebouwd tot een serieus pionierspark met talrijke sporen, opslagplaatsen, enzomeer.

Beschrijving

Bakstenen woning opgetrokken rond en in een door de Duitsers gebouwde watertoren. De woning heeft een nagenoeg vierkantige plattegrond en is vrij hoog. Het dak bestaat uit een schilddak.

• Informatie meegedeeld door Jos Demaree (20 februari 2006).

Auteurs:  Decoodt, Hannelore; Bogaert, Nele