Steenkerke Belgian Military Cemetery (Steenkerke - WOI)

Tekst van Belgische militaire begraafplaats Steenkerke (https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/201060)

Locatie

De Belgische militaire begraafplaats is gelegen op het einde van een doodlopend zijstraatje van de Steenkerkestraat, op ongeveer 100m ten noordoosten van de kerk van het polderdorp Steenkerke. Het Britse perk, “Steenkerke Belgian Military Cemetery”, bevindt zich ongeveer halfweg, in het rechterdeel van de begraafplaats.

Historische achtergrond

Met uitzondering van 2 stierven de 30 Britse doden begraven op de Belgische militaire begraafplaats van Steenkerke allen in oktober en november 1917, tijdens de zogenaamde 'Derde Slag bij Ieper'. Meer dan de helft zijn mannen van het 'Royal Garrison Artillery'.

Beschrijving

Op 'Steenkerke Belgian Military Cemetery', een Brits perk op de Belgische militaire begraafplaats, zijn 30 geïdentificeerde doden uit het Verenigd Koninkrijk begraven.

Auteurs:  Decoodt, Hannelore; Bogaert, Nele