Gedenkzuil Duitse 74ste infanterieregiment (Zande - WOI)

Tekst van Gedenkzuil Duits Landwehr Infanterie Regiment 74 met gedenksteen Lehmann (https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/208901)

Gelegen op het kerkhof, ten noorden van de kerk van Zande. Deze gedenkzuil herinnert aan het 74ste Duitse Infanterieregiment.

Beschrijving

Op een vierkante hardstenen trede staat een naar boven toe versmallende zuil in ruw behouwen blokken uit beigebruine natuursteen, bovenaan segmentboogvormig afgewerkt.

Op de voorzijde: bovenaan het Duitse oorlogskruis, daaronder een ingewerkte zwartmarmeren plaat met ingehouwen letters 'Sei. getreu.bis.in.den.Tod', 'Gewidmet vom Landw. Inf. Regt. N° 74'.

H. 212 cm x Br. 160 cm x D. 120 cm

• JACOBS M. 1996: Zij die vielen als helden... Inventaris van de oorlogsgedenktekens van de twee wereldoorlogen in West-Vlaanderen, deel 2, Brugge.

Bron: WOI Relict (1255): Gedenkzuil Duitse 74ste infanterieregiment (Zande - WOI)
Auteurs:  Decoodt, Hannelore; Bogaert, Nele