Duitse betonconstructie met Lourdesgrot (Klerken - WOI)

Tekst van Lourdesgrot op Duitse militaire post (https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/79555)

Locatie

Vrijstaande, bovengrondse betonconstructie in weide langs Zarrenstraat, tegenover de dreef naar boerderij Zarrenstraat 1, op circa 1200m ten noordoosten van Klerken. Op de betonconstructie is een Lourdesgrot gebouwd, opgetrokken uit 'abristenen'.

Historische achtergrond

Duitse betonconstructie.

Beschrijving

Vrij kleine en lage rechthoekige betonconstructie (H. 200 x Br. 370 x D. 395 cm). Het beton is gegoten tegen een houten bekisting. De muren zijn circa 60cm dik. Aan de noordoostkant zit een deur- en vensteropening.

Bovenop de betonconstructie werd later een Lourdesgrot uit 'abristenen' opgetrokken, terwijl de (buiten)muur aan de zuidwestkant werd witgeschilderd. Hierop werd in een blauwe strook 'O.L.V. van Lourde. Bid voor ons' geschilderd.

Auteurs:  Decoodt, Hannelore; Bogaert, Nele