Belgische mitrailleurspost Oudekapellestraat 16 (Oudekapelle - WOI)

Tekst van Belgische mitrailleurpost steunpunt Oudekapelle (https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/78467)

Locatie

Vrijstaande bovengrondse constructie, gelegen op de hoek van de tuin van de vroegere pastorie van Oudekapelle. De constructie is deels zichtbaar vanaf de Oude Zeedijk en ligt op circa 2 kilometer ten westen van de Ijzer. De omgeving is vlak.

Historische achtergrond

Belgische mitrailleurspost achter de 1ste Belgische verdedigingslinie.

Beschrijving

Vrijstaande, bovengrondse betonnen constructie, gegoten tegen een houten bekisting. Het dak is vlak. Aan de noordoostkant is 1 schietgat zichtbaar. Aan de achterzijde is een deuropening toegemetst.

Auteurs:  Decoodt, Hannelore; Bogaert, Nele