Herenhuis

Onderkelderd herenhuis van vijf traveeƫn en drie bouwlagen, met zadeldak, volgens archiefstukken van 1846. Bepleisterde en beschilderde, neoclassicistische lijstgevel met enkelhuisopstand. Rechthoekige muuropeningen. Benedenverdieping met imitatiebanden onder de puilijst en vensters voorzien van lekdrempelconsoles en houten rolluikkasten. Vensters van de bel-etage in geprofileerde omlijstingen, onder rechte kroonlijsten op consoles en met doorgetrokken onderdorpels. Lagere bovenste verdieping. Hoofdgestel met gelede architraaf, onversierd fries, kroonlijst met tandlijst en klossen. Brede rechthoekige inrijpoort rechts.

Mobilair: behouden stucplafonds en fraaie gesculpteerde trappaal.

• Stadsarchief Gent, Bouwaanvragen particuliere woningen, G12, 1846/7182.