Achtergevel Schermersstraat

Achtergevel van het huis Sint-Jorispoort 26, gebouwd in 1902 in eclectische stijl. Beschilderde lijstgevel van twee traveeƫn en drie bouwlagen gemarkeerd door schijnvoegen, kordons en lijsten; links pilasters met panelen. Op de begane grond, drielicht en gelijkaardige rechthoekige deur met flankerende vensters, voorzien van bewerkte deelpilasters en fraaie smeedijzeren hekken. Tweede en derde bouwlaag respectievelijk met segment- en korfboogvenster, samengebracht in verdiept muurvlak met panelen en spiegelboogvormige waterlijst. Vlak fries, gelede architraaf en holronde houten daklijst met muizentand.

• Stadsarchief Antwerpen, Bouwdossiers D2, 1902, Modern Archief 20 376, dossier 1210.

Auteurs:  Plomteux, Greet; Steyaert, Rita; Manderyck, Madeleine