Enkelhuizen

Tekst van Neoclassicistisch burgerhuis (https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/6693)

Nummer 3, 31 en 59. Enkelhuizen van drie traveeƫn, drie en een halve bouwlaag, zadeldak (pannen), uit het derde en vierde kwart van de 19de eeuw. Bepleisterde, beschilderde lijstgevels op hoge sokkels van arduin. Neoclassicistisch decor met schijnvoegen op de begane grond, puilijst, bel-etagebalkon met doorgetrokken balustrade en kroonlijst met tandlijst op uitgelengde consoles. Rechthoekige en getoogde muuropeningen in geriemde en platte bandomlijsting. Nummer 59 met centraal venster in entablement onder gebogen fronton. Nummer 3 is een soortgelijke woning met vereenvoudigde gecementeerde lijstgevel op geblokte begane grond.

Auteurs:  Plomteux, Greet; Steyaert, Rita