Eclectische burgerhuizen

Tekst van Burgerhuis in art-nouveaustijl (https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/303766)

Nummers 80-82.Enkelhuizen van twee traveeën en drie bouwlagen, eclectische stijl te dateren circa 1905. Lijstgevels van licht gekleurde bak- en natuursteen op sokkel van arduin.

Nummer 80 met bovenvensters in verdiept muurvlak; metalen leuningen op de tweede bouwlaag, art-nouveaugetint mozaïek op de borstweringen van de derde. Rechthoekige muuropeningen met typische roedeverdeling.

Nummer 82 gesigneerd Jean de Vroey. Markerende driezijdige houten erker met metalen balkon. Muuropeningen met art-nouveaugetinte boogvormen; bewaard mozaïek op de derde bouwlaag.

Auteurs:  Plomteux, Greet; Steyaert, Rita