Burgerhuizen

Tekst van Burgerhuis in neoclassicistische stijl (https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/303763)

Nummers 72-78 en 84. Burgerhuizen van circa 1900-1910 met lijstgevel van twee of drie traveeën, drie bouwlagen op hoog souterrain en zadeldak. Nummer 72: bakstenen bovengevel met neorenaissance-inslag zie fronton en boogvelden van de derde bouwlaag, gekoppelde vensters met Ionische zuiltjes van de vierde; klassieke bekroning met tegelfries. Bewaarde neorenaissance-eetplaats. De nummers 74, 76, 78, 84, bepleisterd en beschilderd met neoclassicistische stijlkenmerken onder meer geblokte penanten, pilasters, balustrades, lijst- en paneelwerk en afsluitend hoofdgestel. Nummer 78 met driezijdige klassieke erker en neo-Lodewijk XVI-geïnspireerd stucwerk. Begane grond verbouwd tot garage.

Auteurs:  Plomteux, Greet; Steyaert, Rita