Groepsbebouwing

Tekst van Geheel van drie burgerhuizen en een winkelpand (https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/6646)

Nummers 12 en 14. Identieke, in spiegelbeeld gebouwde, neoclassicistische enkelhuizen van telkens drie traveeën en drie bouwlagen, uit 1891 naar ontwerp van G. Rooses. Lijstgevels met geblokt natuurstenen parement op arduinen sokkel, doorlopende puilijst, kordons en lekdrempels, eenvoudige klassieke gevelbeëindiging. Middentravee benadrukt door balkons op zware consoles, balustrades verdwenen in nummer 14, balkonvenster van derde verdieping onder entablement met driehoekig fronton. Rechthoekige vensters en dito deur met bovenlicht. De gelijkaardige, aansluitende nummers 4 tot 10, die met nummers 12 en 14 een homogeen geheel vormden, verdwenen in de loop van het onderzoek.

Auteurs:  Plomteux, Greet; Steyaert, Rita