Huis De Gans

Nummers 15, 19, 22. Drie pilastergevels van respectievelijk drie en een halve, drie en vier bouwlagen en drie en vier traveeën, uit het einde van de 18de of uit de 19de eeuw.

Lijstgevels met gewijzigde bekleding (nummers 15, 19 en 24 gecementeerd; nummer 22 voorzien van geglazuurde tegels), ordonnerende pseudo-pilasters en ingediepte rechthoekige vensters. Aflijning: houten kroonlijst op klossen en tandlijst (nummers 15 en 19); houten kroonlijst op bewerkte consoles (nummers 22-24). Verbouwde begane grond.

Auteurs:  Eeman, Michèle; Mondelaers, Lydie; Kennes, Hilde